Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@skillsambassade.nl

Hoe bruikbaar is CompetentNL? – Rapport eindevaluatie pilots

Diverse partijen testten de bruikbaarheid van CompetentNL voor hun (mogelijke) toepassingen in arbeidsmarkt en onderwijs.

Doelen van de pilots

De pilotpartijen werken voor organisaties die actief zijn op de arbeidsmarkt en in het onderwijs. Ze zijn overwegend positief. Wel vinden de pilotpartijen dat CompetentNL nog verbeterd en uitgebreid moet worden om volledig aan de gestelde verwachtingen te voldoen.

De pilotfase van het programma liep van september 2023 tot juni 2024.  Doelen van de pilots waren:

  • Inzicht verkrijgen in de bruikbaarheid, volledigheid en mogelijke tekortkomingen van de data en de toegang hiertoe voor toekomstige toepassingen;
  • Inzicht verkrijgen in de meerwaarde van CompetentNL voor afnemers en de eindgebruikers van hun toepassingen.

In de pilots onderzochten de programmapartners en pilotpartijen samen delen van de data, het model en de toegang (techniek) van CompetentNL. Ook bekeken zij de gevolgen daarvan voor de doorontwikkeling van CompetentNL.

Uit de pilots is naar voren gekomen dat CompetentNL duidelijk meerwaarde heeft ten opzichte van bestaande skillstalen (ESCO en O*NET), maar dat er nog het nodige is te verbeteren aan de data en het model.

Lees verder en download het rapport op de website van CompetentNL: Hoe bruikbaar is CompetentNL? – Rapport eindevaluatie pilots | Nieuwsbericht | CompetentNL

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *