Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@skillsambassade.nl

HR podcast: Leerambassadeurs

Er is geen HR professional in het land die het er niet mee eens is dat leren en ontwikkelen prioriteit heeft op elke HR agenda! De ontwikkelingen gaan steeds sneller en dat heeft zijn invloed op functies. Er zijn functies die verdwijnen, maar er ontstaan ook nieuwe functies. Ook kan het zijn dat de wijze waarop je een taak uitoefent verandert als gevolg van digitalisering.

Dit betekent dat de duurzameinzetbaarheid onder druk staat als medewerkers zich niet blijven ontwikkelen. Dit wordt ook wel kwalificatieveroudering of kwalificatieverandering genoemd. Hoe kan je nu 𝐀𝐋𝐋𝐄 medewerkers ondersteunen in het duurzaam ontwikkelen? Niet alleen in de schoolbanken, maar ook op de werkplek?

Een nieuw initiatief zijn de zogenaamde Leerambassadeurs. Dit zijn medewerkers op de werkvloer die collega’s ondersteunen in hun ontwikkeling. In deze HR podcast gaat Emile van Nassau samen met Niels Kersten🎙️ vanuit de rol als HR adviseur & podcastmaker bij de Gemeente Lingewaard in gesprek met:

🕵‍♂️ Jos Sanders, Lector Human Capital Innovations, HAN Academie Organisatie en Ontwikkeling & senior research scientist Lifelong Inclusion bij TNO

🙋‍♀️ Saskia Marsman, Saskia Marsman, Projectleider leerambassadeurs CNV

De podcast is hier te beluisteren: Stream Podcast Leerambassadeurs van Gemeente Lingewaard | Luister gratis online op SoundCloud

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *