Synthetron
  • Korte omschrijving

    Wij helpen je door‍ inzicht te geven. We hebben meer dan 150.000 medewerkers, burgers, klanten betrokken bij meer dan 3000 online dialoogsessies (klein en zeer groot) in 14 talen en meer dan 40 landen.

  • Website

    https://www.synthetron.com/

Ons verhaal

We begonnen met het ontdekken van antwoorden door crowdsourcing voordat de term was uitgevonden – al in 1999.

Geïnspireerd door de observatie dat het besluitvormingsproces vaak waardevolle input mist, hebben Paul Verhaeghe, voormalig directeur van McKinsey, Baldo Faieta, wiskundige van Carnegie Mellon University en Joanne Celens, voormalig internationaal manager bij Shell, de Synthetron-oplossing gecreëerd die het internet gebruikt om gestructureerde discussies met grote groepen mogelijk te maken.

Synthetron is sinds december 2003 begonnen met het commercialiseren van de eerste releases van zijn product na een onderzoeks- en ontwikkelingsfase die begin 1999 begon onder de ontwikkelingsnaam VPSE. De oprichters maakten gebruik van hun uitgebreide ervaring met managementprocessen en de ontwikkeling van collaboratieve internetgebaseerde oplossingen in Silicon Valley.

Eind 2005 breidde Synthetron zijn aanbod uit buiten de Benelux en omvat multinationals, banken, bedrijven en consultants.