A&O Fonds Gemeenten
  • Korte omschrijving

    A&O fonds Gemeenten helpt gemeenten bij de ontwikkeling en professionalisering als werkgever en bij de ontwikkeling en groei van medewerkers. Gemeenteambtenaren zijn bij uitstek de verschilmakers die voor positieve impact zorgen en daarmee de samenleving verder brengen. Het A&O fonds is er voor de verschilmakers.

  • Website

    https://www.aeno.nl/

Nieuwe inzichten

De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. Digitalisering, globalisering, klimaatverandering, veranderende demografie en arbeidsmarkt hebben grote impact op mens en maatschappij. Deze veranderingen vragen veel van gemeenten én van de mensen die er werken.

Ze vragen om nieuwe inzichten, het doorbreken van patronen en nieuwe manieren om samen te werken met collega’s, stakeholders en inwoners. Wendbare, vitale gemeentelijke organisaties, die de kracht van hun medewerkers maximaal weten aan te boren, zijn daarbij onmisbaar. Want één ding is zeker; we zullen alle ervaring en elk talent nodig hebben bij de uitdagingen van nu en van de toekomst.

Voor de verschilmakers

Het A&O fonds is er voor de verschilmakers. Wij geloven dat elke gemeenteambtenaar met de juiste tools en ondersteuning een verschilmaker kan zijn. Ook weten we dat je soms voor de troepen uit moet gaan om verandering in gang te zetten.

We zijn er voor iedereen in de gemeentelijke organisatie*: bestuurders, leidinggevenden, adviseurs, HR- en arboprofessionals, beleidsmakers en uitvoerenden. Als paritaire organisatie behartigen wij de belangen van gemeenten én gemeenteambtenaren op basis van gelijkwaardig­heid. De sociale partners in de gemeentelijke sector (werkgevers en werknemers) hebben in 1993 de Stichting A&O fonds Gemeenten opgericht.