Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@skillsambassade.nl

Digital skilled professionals

 
www.digitalskilledprofessionals.com
Omschrijving aanbieder in 1 regel: 
Learning skills is an attitude!  
Omschrijving aanbieder langer:
Wij leren teams en professionals strategische skills ontwikkelen tijdens het werk, voor meer productiviteit en betrokkenheid. En wij begeleiden met onze skills-based aanpak en skills management tools, organisaties met HR vraagstukken door het gericht ontwikkelen en managen van relevante skills en competenties.  
Soort aanbieder:
Informatie- en begeleidingsdiensten arbeidsmarkt / publiek / privaat  
Contactpersoon:
Jan-Willem Nieuwenhuys
Chief Skills Officer
info@digitalskilledprofessionals.com  
Over de doelgroep
Type Doelgroep:
Persoonlijke en professionele ontwikkeling, talent management, strategic skills force management, skills-based organisaties, skills management oplossing  
Voor wie:
Corporate en scale-up organisaties in de private en publieke sectoren oa. zakelijke dienstverlening (ICT, telecom, pensioen, bank, consultancy, recruitment, etc.) om medewerkers 100% transparantie te geven in elkaars vaardigheden om eenvoudiger (van elkaar) te leren.
Status:
Reguliere arbeidsmarkt. Geen onderscheid. Wel wordt in software rekening gehouden dat die voor iedereen geschikt is.  
Sector:
Alle  
Regio:
Focus ligt op NL en Europa, bieden ook internationaal diensten en ondersteuning  
Rol werkgevers:
Onze filosofie is dat werkgevers persoonlijke ontwikkel oplossingen aanbieden die gericht zijn op de kracht van medewerkers en niet de performance, er 100% transparantie van skills en competenties is voor iedereen en bij voorkeur decentraal in de organisatie worden belegd.   
Rol sectoren:
alle sectoren.
Rol individu:
De focus ligt met name op professionals met de ‘white color’ banen en minder op de industrie, waarbij groei en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Gebruikers kunnen hun vaardigheden obv self-assessment scoren, doelen stellen en krijgen relevante learning content aangeboden bij specifieke skills. Met notificaties wordt de gebruiker gestimuleerd om doelen te halen en zich te blijven ontwikkelen.  
Over het paspoort algemeen
Naam paspoort:
Skills profile (skills profiel) voor de individuele gebruiker  
Doel van het paspoort: 
Het niveau skills, competenties, certificaten en interesses van individuen in kaart brengen voor de individu en organisatie. Hiermee kan individu zich gericht verder ontwikkelen, in lijn met de interesses en strategie van de organisatie. De organisatie kan high performance teams bouwen, strategic skills force planning toepassen, skills gap analyses maken, talent marketplace, etc.  
Kerndoel:
Skills-based matching, validering en ontwikkeling  
Doelstelling in termen  
Categorie 1:
Zelfbewustzijn, loopbaan/opleidingstraject ontwikkelen, eigen ervaring presenteren  
Categorie 2:
Geïndividualiseerd opleidingsplan    
Categorie 3:
Baan vinden en veilig stellen, matchen kandidaten, bewijs leveren van prestaties verleden,  
Categorie 4:
Managen personeel, ondersteunen professionele ontwikkeling binnen bedrijf of beroep  
Omschrijving paspoort langer: 
Skills profiel geeft de organisatie inzicht in vaardigheden en skills gaps van medewerkers en teams ten opzichte van vereisten. Inzicht dus in hoe mensen, teams en organisaties ervoor staan. Medewerker krijgt zelf ook inzicht in eigen positie ten opzichte van die vereisten en krijgt suggesties voor doorontwikkeling en wordt geactiveerd via meldingen.  
Ontwerp en vorm van het paspoort: 
De app is web-based in de cloud en werkt intuïtief op ieder device voor de beste gebruikerservaring  
Rol AI: Als extra feature kunnen organisaties nu ook data met elkaar vergelijken, dankzij AI   Ze stellen dan vragen over de antwoorden, en AI geeft dan de vergelijkingen. Twee mensen binnen het team zijn volop bezig met AI . Voor de toekomst zijn er meer plannen. 
Software fase (SDLC):
Onderhoudsfase  
Evolutie fase:
Onbekend
Directe link naar het paspoort:
https://app.muchskills.com/user/skillsmanagement
Een skillsprofiel aanmaken is voor ieder individu gratis beschikbaar, bedrijven die interesse hebben boeken via hier: https://koalendar.com/e/meet-with-digital-skilled-professionals een demo.  
Over het paspoort inhoudelijk  
Hoofdonderdelen:
Skills profiel geeft overzicht van actuele skills en actuele skills gaps. Matchen op posities binnen de informele.  
Proces van het paspoort / fasen in het validatieproces:
Aanmaken van het skills profiel en het maken van een skills self-assessment (zelfrapportage) door de gebruiker, definiëren van de bedrijfsspecifieke skills door de organisatie. Stellen van groeidoelen door de gebruiker en organiseren van relevante content in relatie tot de specifieke skills door de organisatie. Visualiseren, valideren en mappen van de skills voor een skills-gap analyse.  
Methoden:
Zelfrapportage, Trainingscoördinator rapporteert. Of data rechtstreeks uit externe e-learning of HR informatie.  
Standaardisatie   
Gebruik Skills taal:
Afhankelijk van de klant. Als klant bepaalde skills taal gebruikt, past Digital Skilled Professionals zich daarop aan.  
Gebruik open standaarden:
Onbekend  
Broncode software:
Onbekend  
Overbruggen contexten: Onbekend  
Graadmeter: Onbekend  
Selectieve informatie, betrouwbare informatie:
Feitelijk en objectief (skills worden ‘toegekend’, evidence based) Rijk en gedetailleerd (CV en opleidingen, aangevuld door de gebruiker).  
Soorten skills:
Ieder denkbare vaardigheid, competentie, certificaat, framework, methodologie, sectoren, of taal is op te nemen in het platform. In de basis zijn dat +20.000 voorgedefinieerde technische skills, functionele skills en job focus.  
Aandacht voor informeel leren:
Ja  
Aandacht voor EVC:
Ja  
Voorwaarden  
Kosten individu:
Gratis. Organisatie betaalt.  Plus gratis demoversie  
Kosten Organisatie:
Betaald door werkgever.     
Privacy en rechten:
Versleutelde data opslag, GDPR-compliant  
 Eigendom van het paspoort:
Data als export mee te nemen. Persoon blijft eigenaar van de data.  
Monitoring of evaluatie:
Onbekend als het gaat om effectiviteit tools en instrumenten. Daar wordt geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.  
Kritische succesvoorwaarden:
Gebruiksgemak, zeer intuïtief en visueel UX/UI in een razendsnelle cloud web-based app. Standaard API’s zoals Microsoft Active Directory, SSO, HRIS, etc. beschikbaar Data export en import mogelijk, migratie van Excel naar het platform en naar Excel. Skills Profiel voor de medewerkers zelf. 100% transparantie van skills voor maximale bevordering van persoonlijke ontwikkeling Medewerkers ontvangen notificaties om ontwikkeling te stimuleren Elk denkbare learning content kan logisch en gestructureerd worden georganiseerd met de betreffende skills en rollen. Werken met teams (groepsproces).   Veel, dagelijks gebruik, dagelijks inloggen  
Begeleiding door professionals:
Na implementatie heeft het systeem weinig beheer nodig en kan decentraal worden belegd in de organisatie. De gebruikers zijn zelf in staat om profiel en skillsdoelen bij te werken. Geen grote ondersteuningsafdeling nodig.  
Draagvlak:
Klantbeoordeling score 4,5 (1-5).  

NB Het bovenstaande geeft de stand van zaken weer op 30-11-2023. Voor volledige en actuele informatie over het skills profiel of DSP neemt u contact op met Digital Skilled Professionals (dsp) via https://koalendar.com/e/meet-with-digital-skilled-professionals en/of de hierboven genoemde contactpersoon.