Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@skillsambassade.nl

Over ons

De Skills Ambassade is in maart 2023 opgericht als samenwerking van ROC Nijmegen en het Lectoraat Human Capital Innovations (HCI) van HAN University of Applied Sciences.

Directe aanleiding voor de oprichting van de Skills Ambassade was een gesprek met vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen die de opdracht kregen om te starten met ‘een Talentenpaspoort’. Maar welke dan? Er is té veel te kiezen en het ontbrak aan goede, volledige en onafhankelijke informatie over al die skills paspoorten, skills platforms en hun aanbieders. Deze groep vertegenwoordigers uitte daarop de gezamenlijke behoefte aan een goede en dynamische ‘vergelijkingssite’.

De Skills Ambassade heeft die handschoen opgepakt, ook omdat we samen met Hogeschool van Amsterdam, Saxion en TNO, al eerder betrokken waren bij een overzichtsstudie naar skills paspoorten in opdracht van Instituut Gak. Het aantal aanbieders van skills paspoorten en skills platforms is echter in korte tijd meer dan verdubbeld en de markt hiervoor is volop in beweging. De overzichtsstudie biedt dus weliswaar veel achtergronden en inzichten, maar qua inventarisatie is ze nu al sterk verouderd en onvolledig.

De Skills Ambassade is dus allereerst opgericht om een nieuwe inventarisatieronde uit te zetten en de informatie daarvan aan te bieden via een dynamische online vindplaats. Een vindplaats die actueel blijft en die steeds vollediger wordt.

De Skills Ambassade is er daarnaast voor nieuws, netwerken en praktijkgericht onderzoek. Voor en met de praktijk, het onderwijs en beleid(smakers). We ontwikkelen en ontsluiten kennis van skills paspoorten, skills platforms en andere skills toepassingen. Voor burgers, bedrijven, netwerken en ecosystemen.

De Skills Ambassade is er -kortom- voor iedereen die zich thuis voelt, of wil gaan voelen, in de dynamische wereld van de ‘skills’ en die actief onderdeel wil zijn van de transitie naar een meer op skills gericht arbeidsmarkt, zoals de SER die onder andere ook schetst.

Meedoen? Zet deze website even bij je favorieten en/of abonneer hier even op onze nieuwsbrief.

Jos Sanders, De Skills Ambassade, lector HCI en senior research scientist TNO.
Mathilde Kuiper, ROC Nijmegen.