Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@skillsambassade.nl

Impressie ‘Connecting the Dots’ vrijdag 8 maart 2024

Afgelopen vrijdag, 8 maart 2024, vond de nieuwe meetup in de reeks ‘Connecting the Dots’ plaats. Dit maal was de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de gastheer. Gedreven en bevlogen experts deelden een dag lang innovatieve inzichten en acties met elkaar voor een betere inzetbaarheid en het kortste pad naar werk.

En gedreven en bevlogen was het. Al snel liep het programma ver uit. Het was dan ook een gevarieerd programma met belangrijke thema’s. Je zou het haast levensvragen kunnen noemen. De meetup in Nijmegen stond onder leiding van dr. Jos Sanders (Lector Human Capital Innovations bij de HAN) en Theo Mensen (Stichting ePortfolio Support).

Het programma was opgebouwd van onderwijs naar carrière. Prof. dr. Ton Mooij begon met een inleiding waarbij hij feilloos de vinger op de zere plek legde: het huidige onderwijssysteem sluit veel leerlingen buiten en moet op de schop. Tom Oosterhuis (de bedenker van Sociaal Ontwerpend Leren) gaf vervolgens aan dat we toe moeten naar een rijbewijs voor je loopbaan: een sociaal ontwerpend leren. Leren om samen iets voor elkaar te krijgen dat je graag wilt en dat de samenleving een beetje mooier kleurt. Dit leer je door 12 vermogens te ontwikkelen.

Vervolgens gaf Paul den Hertog van SURF de mogelijkheden aan van Microcredentials. Waarbij toegewerkt gaat worden naar het European Digital Identity Wallet. Alexander van den Wall Bake (TNO) gaf wat meer informatie over Self Sovereign Identity (SSI). In een self-sovereign identity aanpak kunnen gebruikers hun eigen identiteit maken en beheren, zonder dat ze afhankelijk zijn van een centrale autoriteit.

Floor Sebregts (Bright Work Solutions) vertelde over de mogelijkheden van het House of Skills Platform, waarbij je vacatures maakt op basis van skills. Vervolgens ging Ludger Weller (SkilLab) in op het platform SkillLab, actief in vele landen. En tot slot riep Jaap Jan van Assen (Assessio Bloom) op niet te lang stil te blijven staan bij de tools en de platforms maar vooral aan de slag te gaan met de cultural-change. Een mening die werd gedeeld voor Luc Dorenbosch. Die opriep niet langer in banen en beroepen te denken maar in taken.

Connecting the Dots zal worden vervolgd. De volgende meetup is gepland op vrijdag 3 mei in Groningen. Meer informatie volgt via onze website: www.skillsambassade.nl.

•••CONNECTING•THE••DOTS•••

One Comment

  • Tot de volgende!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *