Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via info@skillsambassade.nl

Terugkijken webinar ‘Maak werk van leren’ met de leerambassadeur

Scholing en ontwikkeling: zo stimuleer je dat als HR-adviseur bij praktisch geschoolde werknemers

Als HR-medewerkers is het één van je kerntaken om te werken aan een sterke leercultuur binnen de organisatie. Daarmee versterk je de duurzame inzetbaarheid van je personeel én ben je als bedrijf wendbaar bij grote veranderingen. Maar hoe zet je werknemers aan tot scholing en ontwikkeling, die weinig investeren op dit gebied? En op welke manier helpt de leerambassadeur je om het onderwerp laagdrempelig bespreekbaar te maken op de werkvloer? Dit is besproken met vier gasten tijdens het webinar ‘Maak werk van leren’ met de leerrambassadeur op 11 april.

De gasten bij dit webinar:

Jos Sanders, lector Human Capitol Innovations aan de Hogeschool HAN, spreekt in dit webinar over het belang van een laagdrempelige leer- en ontwikkelcultuur binnen bedrijven en organisaties. 

Saskia Marsman, CNV projectmanager Leerambassadeurs, vertelt over het laagdrempelige karakter van een leerambassadeur.

Jelda Veninga, HRD-adviseur bij gemeente Leeuwarden, werkt sinds 2020 samen met leerambassadeurs. Jelda benadrukt dat hij bij de praktisch geschoolde werknemers niet ontbreekt aan ontwikkelbereidheid, eerder aan kennis over de vele ontwikkelingsmogelijkheden binnen de gemeente.

Bij Senzer, Sociaal Ontwikkelbedrijf in Helmond, draait het vooral om het wegnemen van ontwikkeldrempels. Dirk van Dam, allround medewerker en leerambassadeur, stimuleert naaste collega’s, vanuit zijn eigen leerervaring, om te investeren in ontwikkeling.

Lees verder en bekijk het webinar hier: Terugkijken CNV webinar: ‘Maak werk van leren’ met de leerambassadeur – Leerambassadeurs: maak werk van leren binnen jouw organisatie! | CNV

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *